O zdravniku, ki je svojo psihično bolečino ob izgubi sina zdravil z oksitocinom…

V prejšnjem članku sem že napovedal zgodbo o zdravniku, ki uporablja oksitocin v terapevtske namene. Gre za ameriškega zdravnika dr. Paula Stollerja, ki je predpisoval oksitocin avtističnim otrokom za blaženje anksioznosti, strahu…

Ko mu je tragično preminil sin, se je po treh tednih trpljenja, panike, morastih sanj ipd.. zavedel, da se mu lahko razvije resen posttravmatski sindrom. Odločil se je, da bo preizkusil oksitocin na samemu sebi (op.: oksitocin v obliki spreja, namenjen za inhaliranje). Iz minute v minuto po inhaliranju, je postajal mirnejši, po 10 minutah je bil učinek po njegovem pripovedovanju neverjeten. Lahko je pomislil na sinovo nesrečo (povozil bi ga naj vlak), ne da bi bil pahnjen v brezno negativnih misli in čustev.

Kakorkoli, zdravljenje z oksitocinom mu je pomagalo pri procesiranju bolečine, izognil se je bolestnim in uničujočim negativnim mislim, po približno mescu dni je lahko oksitocin tudi opustil. Danes je sposoben v miru poslušati sireno mimobrzečega vlaka, kar mu je prej zmeraj boleče priklicalo spomin na nesrečo, v kateri je umrl njegov sin.

Po tem je pomagal veliko ljudem pri premagovanju bolečine ob izgubi najdražjih, pri posttravmatskih sindromih ipd. Zatrjuje, da je zdravljenje z okitocinom bilo učinkovito pri prav vseh pacientih, ki jim ga je predpisal.

Več si lahko preberete na spletni strani www.griefsos.com